28 Temmuz 2011 Perşembe

Saliha hanımın faziletleri

Saliha hanımın faziletleri


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular:

“Müslümânın kendisinden faydalanacağı en hayırlı şey sâlih bir kardeşten sonra sâliha bir hanımdır ki ona baksa kalbi ferahlanır; ondan bir şey istese itaat eder, (kocasının) yokluğunda da ırzını ve mâlını korur.”

“Üç fazilet, Müslümânın dünyâ saadetine sebep olan şeylerdendir: Sâliha bir hanım, geniş ev ve (menziline çabuk ulaştıran) emniyetli binek.”

"Sâliha bir hanımın güzelliği Allah'tan korkması, zenginliği kanaat sahibi olması, süsü iffetidir. Farzlardan sonraki ibadeti kocasına hizmetidir. Onun gayreti ve gayesi ölüme hazırlanmaktır."


Lokman Hekîm oğluna şöyle vasiyet etmiştir;
"Ey oğulcağızım, dünyâda ilk Önce kendine sâliha bir hanım ve sâlih bir dîn kardeşi bul ki o hanımının yanına girdiğinde rahatlarsın, kardeşinin yanında da rahatlarsın. Bunlardan birinin yanında ancak sevap kazanırsın.

Kötü ahlaklı kadın ve kötü arkadaştan da sakın; zira böyle bir kadının yanında huzur bulamazsın, arkadaşının yanında da rahat olamazsın. Onlardan birinin yanında ancak günah kazanırsın."

Dâvûd aleyhisselâm şöyle duâ ederdi:
"Yâ Rabbi. benim ailemi kötülerden kılma ki ben de kötü kimse olmayayım."

Hz. Alî (k.v.) şöyle buyurmuştur:
Hayır üçtür; Allâhü Teâlâ'ya îmân. dîn ilmi ve sâliha bir hanım.
Kötülükte üç (şeydendir): Allâhü Teâlâ'yı inkâr, dînde cehalet ve kötü (tabiatlı) hanım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...