17 Temmuz 2011 Pazar

Yeryüzünde kılınan ilk cenaze namazı

Yeryüzünde kılınan ilk cenaze namazı


Yer yüzünde ilk cenaze namazı, Hz. Âdem için kılınmıştır.Übey b. Kâ'b'dan (r.a.) rivayet edildiğine göre Hz. Âdem (a.s.) ölüm döşeğinde oğullarına: "Evlâtlarım! Ben cennet meyvelerinden yemeyi arzuluyorum, özlüyorum!" dedi.

Oğulları, babaları için cennet meyveleri aramaya gittiler. Meleklerle karşılaştılar.Meleklerin yanlarında Hz. Âdem (a.s.) için kefen, koku, kazma, kürek ve zenbil vardı. "Ey Adem'in oğulları! Nereye gidiyor, ne arıyorsunuz?" dediler.Onlar da; "Babamız hastadır. Cennet meyvelerinden yemeyi arzuluyor, özlüyor. Onu toplamak için bizi gönderdi." dediler.

Melekler "Geri dönünüz. Babanızın eceli geldi!", dediler. Hz. Âdem'in oğulları, meleklerle birlikte geri dönüp Hz. Âdem'in yanına girince, Hz. Havva korktu.Hz. Âdem, ona; "Sen, Rabbimin melekleriyle benim aramdan çık!" dedi.Bunun üzerine melekler, Hz. Âdem'in ruhunu kabzettiler.

Sonra onu yıkadılar, kefenlediler, kokuladılar, kabrini kazdılar. Meleklerden birisi imam oldu. Öteki melekler onun arkasında durdular. Hz. Âdem'in oğulları da onların arkasında sıralandılar. Cenaze namazını kıldılar. Melekler, Hz. Adem'i kabre koydular. Üzerini kerpiçle kapattılar. Üzerine toprak çektiler.Sonra da, "Ey Âdem oğulları! İşte, ölüleriniz için tutacağınız yol, bu!" dediler.

Daha önce de Hz. Âdem'in oğlu Kabil, kardeşi Hâbil'i öldürdüğü ve onun cesedi başında şaşırıp kaldığı zaman, Allâhü Teâlâ, Kabil'e, kardeşinin cesedînî yeri eşerek gömmesini göstermek için bir karga göndermişti. (Mâide sûresi, 30-31)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...