29 Haziran 2012 Cuma

Büyük güçler Orta Doğu için büyük savaşın eşiğindeler. Armagedon başlıyor

Büyük güçler Orta Doğu için büyük savaşın eşiğindeler. Armagedon başlıyor
Büyük güçler Orta Doğu için büyük savaşın eşiğindeler. Armagedon başlıyor

Büyük güçler Orta Doğu için büyük savaşın eşiğindeler. Peki Türkiye doğru safta mı? Yada bu saflardan birinde olmak zorunda mı?

Rusya, ABD’nin Suriyeli işbirlikçileri silahlandırdığını duyurdu. Böylelikle, Moskova yönetimi ilk kez açıkça ABD’nin adını vermiş oldu. Suriye yönetimini silahlandırdığı yolundaki ABD suçlamasına yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriyeli işbirlikçileri silahlandırdığını söyledi.

Böylelikle ilk kez Moskova yönetimi açıkça ABD’nin adını vermiş oldu. Rusya daha önce isyancıların dış güçler tarafından silahlandırıldığını ileri sürüyordu ancak Lavrov ilk kez ABD’nin adını açıkça zikretti.

Tahran’a bir ziyaret düzenleyen Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Brookings Enstitüsü’ndeki konuşmasında gündeme getirdiği suçlamalara yanıt verdi. Clinton’ın, “Rusya’nın Suriye’ye taaruz helikopterleri göndermekte olduğuna ilişkin bilgi edindik” sözlerini yalanlayan Lavrov, Suriye’ye yalnızca hava savunma sistemleri gibi konvansiyonel silahlar sağladıklarını belirtti. Bu durumun uluslararası hukuka uygun olduğunu kaydeden Lavrov tezat olanın ABD’nin Suriye yönetimine karşı savaşmaları için isyancılara silah sağlaması olduğunu savundu.

Ülke parçalanmasın

Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Esad’ı desteklemediklerini, yalnızca bu ülkenin parçalandığını görmek istemediklerini kaydetti. Suriye ile ilgili yapılacak konferansa bölgede etkili olan tüm ülkelerin desteğini arzu ettiklerini belirten Lavrov, İran’ın bu toplantılara katılmasını istediklerini tekrarladı.

YENİÇAĞ, 14 Haziran 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...