8 Haziran 2012 Cuma

N.A.S.A. Ay'da su buldu

NASA Ay'da su buldu
NASA Ay'da su buldu

NASA bir yıl süren araştırmanın ardından Ay’da 1500 olimpik havuzu dolduracak büyüklükte bir buz kütlesi keşfetti

Ay’ın sürekli karanlıkta kalan güney kutbunda yer alan bir kraterin derinliklerinde bulunan buz kütlesinin güneş ışınlarını almaması nedeniyle erimediği ve binlerce yıldır orada bulunuyor olabileceği düşünülüyor. NASA’nın geçen senenin haziran ayında başlattığı operasyon kapsamında incelenen Cabeus adlı kraterin içinde buz kütlesinin yanında gümüş, cıva, karbonmonoksit ve amonyak gibi metaller bulundu.


N.A.S.A  Ay'da nasıl su buldu

Bilim adamları kraterin güneş alan küçük bir bölümünde de 155 litrelik sıvı halde su bulunduğunu belirtti. Ay’daki suyun hem içmek için, hem de suyun içindeki oksijen ve hidrojenin ayrıştırılmasıyla roket yakıtı elde edilmesi için kullanılabileceği vurgulanıyor. Bu durumda Ay’a giden roketlerin ekstra yakıt taşımaya gerek olmadan Ay’dan çok daha uzak yerlere ulaşabileceği kaydediliyor. Ancak kraterde zehirli olan cıva bulunması nedeniyle buzun eritilerek astronotların kişisel kullanımınına sunulmasının şu an mümkün olmadığı belirtiliyor.

23 Ekim 2010
Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...