29 Haziran 2012 Cuma

Recep Tayyip Erdoğan Müslümanları Haçlı ordusuna kırdıracak

Recep Tayyip Erdoğan Müslümanları Haçlı ordusuna kırdıracak
Recep Tayyip Erdoğan Müslümanları Haçlı ordusuna kırdıracak

Kilis’teki kampı ziyaretinin ardından Slovenya’ya giden Erdoğan, bir İtalyan gazetesine demeç verdi. Gazete, Erdoğan’ın “NATO’dan Suriye’ye askeri müdahale istemeye hazırım” sözünü başlık yaptı!

Batı müdahale etmeli!

İtalya ziyareti öncesi Slovenya’ya giden Başbakan Tayyip Erdoğan, Kilis’te mültecilerin kaldığı kampı ziyareti sonrası demeç verdiği İtalyan gazetesi Corriere della Sera aracılığıyla Batı’yı Suriye’ye müdahaleye çağırdı.

Esad rejimi sona erdi

ErdoĞan, “Sizce Esad için bir gelecek var mı? Askeri seçeneği ciddi olarak düşünüyor musunuz” sorusuna şu karşılığı verdi: Esad rejimi sona erdi. Devlet kendi halkına baskı uyguluyor, insanlar kaçıyorsa adalet nerede?

NATO’nun meselesi!

Durumun çok vahim olduğunu savunan Erdoğan, NATO’yu göreve (!) çağırdı: Şu ana kadar Suriye’ye karşı sabırlı olduk ama hükümet hata yapmaya devam ederse bu artık 5. maddede zikredildiği gibi NATO’nun meselesi haline gelir!

Erdoğan’a inanmayan Suriyeli mültecilerin yarısı ülkelerine döndü

BaŞbakan Erdoğan’ın mülteci politikası da çöktü. Suriye lideri Esad’ı uluslararası kamuoyunda zor durumda bırakmak için kapıları açmasına rağmen 40 bin sığınmacının 18 bini geri döndü. Erdoğan’a bir kötü haber de Annan’ın sözcüsünden geldi: Barış planı rayında ilerliyor.

Şam yönetimi, füze rampalarını Türk sınırına yönlendiriyor

YaklaŞIk 100 bin Suriyeli mültecinin sığındığı Ürdün’de faaliyet gösteren bir internet sitesi, İsrail basınına da yansıyan bir iddia ortaya attı: Suriye, uzun menzilli Scud füze rampalarını Türkiye ve İsrail sınırlarına kaydırdı. Uydular, yüzlerce rampanın kuzey ve güneye gittiğini gösteriyor.

Erdoğan’dan savaş çağrısı

İtalyan Corriere della Serra gazetesi, yaptığı özel söyleşiden sonra Erdoğan’ın ağzından “NATO’dan Suriye’ye askeri müdahale istemeye hazırım” başlığını attı.

Kilis’te Suriyelilerin kaldığı kampları ziyaretinin ardından Slovenya’ya geçen Başbakan Tayyip Erdoğan, İtalya ziyaretinden önce İtalyan gazetesi Corriere della Serra’ya özel röportaj verdi. Gazete, Erdoğan’ın ağzından “NATO’dan Suriye’ye askeri müdahale istemeye hazırım” başlığını attı. Erdoğan, gazetenin “Suriye’deki durum artık çığırından çıktı ve binlerce mülteci de ülkenizde sığınak buldu. Sizce Esad için hâlâ bir gelecek var mı? Askeri seçeneği ciddi olarak düşünüyor musunuz” şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi: “Esad rejimi sona erdi. 10 bin ölü, Türkiye’ye sığınmış 25 bin mülteci var. Eğer bir devlet kendi halkına baskı uygularsa, insanlar kaçarsa adalet bunun neresinde? Durum çok vahim. Şu ana kadar Suriye’ye karşı sabırlı olduk ama hükümet hata yapmaya devam ederse bu artık 5. maddede zikredildiği gibi NATO’nun meselesi haline gelir. Askeri bir müdahale düşünüyor muyum? Bu sadece Türkiye’nin meselesi değil.”

Kötü haber!

Erdoğan’ın çatışma iddialarına karşılık BM ve Arap Birliği’nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan’ın sözcüsü, Suriye’de ateşkesin çiğnendiğine ilişkin haberlere rağmen barış planının rayında ilerlediğini bildirdi. Bu arada, Suriye’de 50 yıldan beri ilk çok partili seçim için oy verme işlemi başladı. Muhalefetin maskaralık olarak nitelediği ve şiddet ortamında düzenlenen seçimler için sandıklar dün sabah açıldı.

Yeniçağ
8 mayıs 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...