11 Haziran 2012 Pazartesi

Saddam’ın bakanı CIA ajanı çıktı

Saddam’ın bakanı CIA ajanı çıktı
Saddam’ın bakanı CIA ajanı çıktı
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in savaş öncesi dönemdeki kabinesinde Dışişleri Bakanı olan Naci Sabri'nin, kitle imha silahlarıyla ilgili ilettiği bilgiler karşılığında ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'ndan (CIA) para aldığı ileri sürüldü.

Amerikan NBC televizyonu, istihbarat yetkililerine dayanarak verdiği haberinde, "Fransızlar aracılığıyla Eylül 2002'de yapılan anlaşma çerçevesinde" Sabri'ye CIA tarafından 100 bin dolardan fazla para ödendiğini duyurdu.

Haberde, Naci Sabri'nin, Saddam Hüseyin'in savaş öncesinde nükleer silah sahibi olmayı arzu ettiği, ancak bu yöndeki programın çok geri olduğu yönündeki bilgiyi aktardığı kaydedildi. Ancak Sabri'nin, Saddam Hüseyin'in kimyasal silah stokladığı yönünde daha sonra yanlış olduğu ortaya çıkan bir bilgiyi de ilettiği kaydedildi.

NBC'ye göre CIA, savaştan kısa süre önce Naci Sabri'nin ABD'ye iltica etmesini sağlamaya çalıştı, ancak Sabri'nin bunu reddetmesi üzerine casusluk ilişkisi sona erdi.

Naci Sabri'nin adı, işgalden sonra ABD'nin aradığı 55 üst düzey Iraklı yetkili arasında yer almıyordu.

NBC televizyonu, Naci Sabri'nin, halen bir Ortadoğu ülkesindeki üniversitede öğretim üyeliği yaptığını belirtti, ancak can güvenliği gerekçesiyle başka ayrıntı vermedi.

WASHINGTON (A.A)
2006

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...