29 Haziran 2012 Cuma

Sığınmacı diye kabul edip beslediklerimiz EŞKİYA çıktılar

Sığınmacı diye kabul edip beslediklerimiz EŞKİYA çıktılar
Sığınmacı diye kabul edip beslediklerimiz EŞKİYA çıktılar
Sığınmacı diye kabul edip beslediklerimiz EŞKİYA çıktılar

Hataylılara sığınmacı TERÖRÜ!

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Suriye’den kaçarak kentteki kampa sığınanların büyük huzursuzluk yarattığına dikkat çekti. İşte Eryılmaz’ın ağzından çok vahim iddialar:

“Sizi de öldürürüz” diyorlar

Suriye’deki yönetimi temizledikten sonra burayı da temizleyeceğiz gibi tehditler tedirginlik yaratıyor.

Kendi vatanımızda tehdit!

Polise saldırıyorlar; karışan yok, yol kesiyorlar; karışan yok; esnafa saldırıyorlar, müdahale eden yok!

Kartla mezhepçilik fişlemesi

Sığınmacılar arasında mezhep ayrımcılığı yapılıyor.

Sığınmacılarla gelen vatandaşa verdikleri kartta dini Müslüman, parantez içinde Şii yazılmış. Kartın fotokopisi elimde. Ayrım yapacaksanız niye izin veriyorsunuz!

Suriyeli sığınmacılar kontrolden çıktı

Suriye’den kaçarak Hatay’a sığınanların başı boş davranışları kent sakinlerini huzursuz ediyor. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, sığınmacıların işi halkı tehdit etmeye kadar vardırdıklarını belirterek, “Kamplarda, ‘Suriye’deki yönetimi hallettikten sonra sizleri de temizleyeceğiz’ gibi sözler ediliyor. Polise saldırıyorlar karışan yok, yol kesiyorlar karışan yok. Esnafa saldırıyor müdahale eden yok” dedi. YENİÇAĞ’a konuşan Refik Eryılmaz, bazı sığınmacıların polislere saldırıp yol kestiklerini ve esnafı rahatsız ettiklerini açıkladı. Eryılmaz, Hatay’da yaşananları şöyle anlattı: “En son olay Yayladağı’nda yaşandı. Suriye’ye gidenleri durduruyorlar. Herhalde kampta kalanların bir kısmı oraya gidip sonra saldırıda öldürüldüğü zaman bunlara haber geliyor onlar da tepki olarak olay çıkarıyorlar. Böyle değişik manzaralar oluşuyor.

Sığınmacılar yerleşim birimlerinde dokunulmazlıkları varmış gibi davranıyor. 20 kişilik gruplar halinde gelip, hastanelerde bizim vatandaşlarımızın önüne geçiyorlar. Onlara öncelik tanınıyor. Hatta bu konuda hastanelerde tartışma yaşandı. Vatandaşlarımızın sırasını alıyorlar. Onlara vatandaşlarımızdan daha çok öncelik tanınıyor. Sağlık ihtiyaçları zaten devlet tarafından parasız karşılanıyor.”

Mezhep ayrımı

Sığınmacılar arasında mezhep ayrımcılığının yapıldığını da öne süren Eryılmaz, bu konuyu TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na taşıyacağını belirtti. Irak’tan Suriye’ye kaçan, oradan da sığınmacılarla Türkiye’ye gelen bir vatandaştan dinlediklerine inanmakta zorlandığını ifade eden Eryılmaz, şöyle konuştu: “Irak’tan Suriye’ye geçtikten sonra sığınmacılarla Türkiye’ye gelen bir vatandaşa verilen kartta, Müslüman ibaresinin yanında parantez içerisinde Şii yazılmış. Artık sığınmacıların mezheplerini de yazıyorlar kartlara. O kişi ‘Şii olduğum için bana maaşımı vermediler’ dedi. Kartın fotokopisi elimde. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda da tartışma konusu yapacağım bunu. Kart verilmiş bir kere. Müslüman diyorsun da niye parantez içerisinde Şii diyorsun? O zaman bu adamlara ayrımcılık yapacaktınız neden oturma izni veriyorsunuz? Niye bu insanların mezhebini deşifre ediyorsunuz.”

Fatih Erboz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...