7 Temmuz 2012 Cumartesi

3. Dünya savaşı başlıyor; savaşın startını Bayan Clinton verdi Hillary Clinton'dan dünyayı ürperten sözler

3. Dünya savaşı başlıyor; savaşın startını Bayan Clinton verdi Hillary Clinton'dan dünyayı ürperten sözler
Paris'teki Suriye dostları zirvesinde konuşan ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın bu sözleri olay oldu.


Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen 'Suriye Halkının Dostları Toplantısı'nda, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 'Esed rejimini desteklediği için Rusya ve Çin'in  bedel ödemesini istedi.

YAPTIRIM İSTENDİ RUSYA VE ÇİN TOPA TUTULDU

Batı ve Arap ülkeleri, BM Güvenlik Konseyi'nin, Suriye yönetimi için yaptırım tehdidi içeren bir karar çıkartmasını istedi. Toplantı sonunda yayınlanan kapanış bildirgesinde, Rusya ve Çin'den Suriye yönetimine verdiği desteğe son vermesi istendi.

Tunus ve İstanbul'dan sonra üçüncüsü Paris'te yapılan Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısı başladı. Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından temsil edildiği toplantıya ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın sözleri damga vurdu. Clinton, Suriye lideri Esad'ın gitmesi konusunda ikna edilemeyen Rusya ve Çin'in cezalandırılması gerektiğini söyledi.


ÜRPERTEN ÇIKIŞ

Clinton toplantıda aynen şu ifadeleri kullandı: "Sizinle açık konuşuyorum. Rusya ve Çin, Esad rejiminin arkasında durdukları için hiçbir bedel ödemediklerine inanıyorlar. Bunu değiştirmenin tek yolu, burada temsil edilen tüm ülkelerin doğrudan ve acilen harekete geçerek, Rusya ve Çin'in bir bedel ödemesini sağlamasıdır. Çünkü bu iki ülke ilerlememizin önünü kesiyor. Artık buna tolerans gösterilemez". 

RUSYA'DAN BÜYÜK SAVAŞ UYARISI!

Clinton'ın bu açıklaması ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un dün gece yaptığı açıklamayı alt alta koyduğumuzda ortaya ürpertici bir tablo çıkıyor. Dünyanın bir süper gücü "büyük savaş" uyarısı verirken, diğer süper gücü "Rusya ve Çin" bedel ödemeli diyor. Neler oluyor sorusu da arka arkaya gelen bu iki açıklama ile daha güçlü bir şekilde sorulmaya başlıyor. 
Dünya yeni bir soğuk savaşa daha kötüsü sıcak bir çatışmaya mı sürükleniyor? 

ESAD GİTMELİ BU HERKESİN ÇIKARINA

Paris'deki Suriye toplantısına dönecek olursak... 100'ün uzerindeki ülkenin temsilci gönderdiği toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Esad'ın ipini kesti. Suriye'deki durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğine dikkat çeken Hollande, "Bugünkü toplantının tek amacı olmalı. BM Güvenlik Konseyi'nin bu krizde sorumluluğunu almasını sağlamalıyız. Burada olmayanlara sesleniyorum. Bu kriz uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdit oldu. Esad gitmeli, bu herkesin çıkarına. Birlikte çalışmak hepimizin yararına. Bir geçiş hükümeti kurulmalı" dedi.

Hollande toplantıdan beklenen sonuçları da beş başlıkta topladı:

1- Suriye'de işlenen suçları işleyenlerin uluslararası adalet önüne çıkarılması

2- Ekonomik ve mali yaptırımların uygulanması

3- Suriyeli demokratik muhaliflerin desteklenmesi

4- İnsani yardım

5- Uluslararası toplum Suriye halkının yanında olacaktır. Suriye'nin yeniden yapılandırılması için politik çözüm arayışlarının hızlandırılmas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...