30 Temmuz 2012 Pazartesi

"Aras Holding - Kargo sıkı bir İslam düşmanıdır." Anlaşılan o ki Aras Kargo, "Önem" değil, "İslam düşmanlığı, kin ve nefret" taşıyor...

Aras Holding - kargo sıkı bir İslam düşmanıdır. Anlaşılan o ki Aras Kargo, "önem" değil, "islam düşmanlığı, kin ve nefret" taşıyor...
Aras Holding - kargo sıkı bir İslam düşmanıdır. Anlaşılan o ki Aras Kargo, "önem" değil,
"islam düşmanlığı, kin ve nefret" taşıyor...

Aras'ın 'din karşıtı' prensipleri!


Taşımacılık sektöründe ‘öncü’ olduğunu iddia eden ARAS Kargo’da başörtülülerin dışlandığını ortaya koyan haberimiz büyük yankı uyandırdı. 8 bin çalışanı arasında “prensip gereği” başörtülülere yer vermeyen Aras Kargo şirketine her kesimden tepki yağarken, aynı şirketin “İslam karşıtı” başka ‘prensip’lerinin de olduğu ortaya çıktı.

Ülkemizin tanınmış taşımacılık şirketlerinden Aras Kargo'da “prensip gereği” başörtülü personel barındırılmadığını ortaya koyan haberimiz kamuoyunda geniş yankı buldu. Gazetemizde “Aras da yasakçı çıktı” başlığıyla önceki gün verilen haberden sonra söz konusu kargo şirketine her kesimden tepki geldi. Özellikle sosyal medyada örgütlenen ve olaya tepki gösteren duyarlı vatandaşlar Aras Kargo'ya olan tepkilerini mesaj ve telefon yoluyla ilettiler. Aras Kargo yetkilileri başörtülü bayanların iş başvurularını ‘prensip gereği' kabul etmediklerini övünürcesine belirterek şu açıklamayı yapmışlardı: “Firmamızın prensibi gereği türbanlı çalıştıramıyoruz. Gelen başvuruları nazikçe reddediyoruz. Kişi başını açmayı taahhüt ederse, iş başvurusunu değerlendirmeye alıyoruz. 8-9 bin çalışanımız var, bir tane türbanlı yoktur aralarında.Çünkü yasak!...”

ARAS KARGO PERSONELİNİ SATTI!
Sosyal medyada ‘www.facebook.com/akitgazetem' linkli ‘Akit okur sayfası' başta olmak üzere birçok platformda Aras Kargo'nun yasakçı tutumuna tepki gösterilirken, birçok haber sitesi de Akit'in haberini alıntılayarak okuyucusuyla paylaştı. Artan tepkiler karşısında haber sitelerine ve tepki gösteren vatandaşlara ortak bir açıklama gönderen Aras Kargo Müşteri İlişkileri Müdürlüğü yetkilileri, başörtülülere iş vermediklerini teyit ederek, “bu, firmamızın prensibi” diyen personellerini suçladı ve haklarında işlem başlattı. Aras Kargo'dan yapılan açıklamanın kendilerini tatmin etmediğini aktaran vatandaşlar ise ‘bundan böyle bizler de ‘prensip gereği' Aras Kargo'dan uzak duracağız' diyerek tepkilerini sürdürdüler.

4 PERSONELİN DE KİŞİSEL GÖRÜŞÜYMÜŞ!
Yasakçılığı ifşa olan ve büyük tepki toplayan Aras Kargo'nun açıklamasında, “Yeni Akit gazetesinde ‘Aras da yasakçı çıktı' başlıklı haber şirketimizde büyük üzüntü ile karşılanmıştır. Haberde bahsi geçen konu, görüşü alınan personellerimizin Aras Kargo ailesine yeni katılması, İnsan Kaynakları Politikalarımıza tam anlamıyla hakim olmamaları, kurum sözcülüğünü yapabilecek yetki ve yetkinliğe sahip bulunmamalarına rağmen inisiyatif alarak kişisel görüşlerini ifade etmelerinden kaynaklanmıştır. Bu personellerimiz hakkında da gerekli işlemler yapılacaktır.” denildi. Fakat, başörtülü personel almayacak kadar 'prensip' sahibi olan firmanın insan ilişkileri personelini seçecek kadar duyarlı olup olamayacağı da kamuoyunda merak edilenler arasında bulunuyor.

ARAS KARGO'NUN ‘İSLAM KARŞITI' DİĞER PRENSİPLERİ!
Öte yandan; Aras Kargo'nun kurumsal olarak ‘İslam karşıtı' başka prensiplerinin de olduğu ortaya çıktı. Aras Kargo A.Ş. eski personeli ve Haberinvakti.com sitesi Yazarı Betül Kurşun, Akit'e yaptığı açıklamada söz konusu şirketin gerçek yüzünü deşifre etti. 

“Aras'ta acente sisteminde ve bir dönem de yönetici olarak çalıştım” diyen Kurşun sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kirli yüzün içinde maalesef bir dönem bulunmak durumunda kaldım. Yıllar oldu.. Çalışma sistemleri ile ilgili her türlü bilgiye sahibim. Bırakın başörtüsünü personelin namaza gitmesi, oruç tutması dahi yasaktır mevzu bahis şirkette.. Cuma namazı vakitlerinde personel sayımı yaparlar, ‘namaza giden personel var mı' diye.. Ve daha birçok kirli düzen, oyun… Acente olduğumuz dönemde kendi personelimize hepsini serbest bırakmıştık. Tabii ki ömrümüz kısa sürdü!..”

Aras Kargo'nun mağdur ettiği ve işten çıkardığı birçok kişi ise, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta “Aras'la arası açılanlar” isimli grupta örgütlenerek tepkilerini dile getirdiler. Söz konusu grupta bir açıklama yapan Nur Demirel Eryılmaz isimli vatandaş, “Aras Kargo'da hiç insan kıymeti bilmezler. Başörtüsüne ‘öcü' gibi bakarlar.. İnsanları tanıştırıp evlenmelerini sağlarlar fakat, insanın Aras'ta tanıştığı biriyle evlenmesi hayatının hatasıdır bence..” diyerek tepkisini dile getirdi.

KOMÜNİST MİSİN, ALEVİ Mİ, SOLCU MU?

ARAS Kargo ile haberlerimize gelen yorumlar, firmanın İslam karşıtlığının hayli meşhur olduğunu ortaya koyuyor. İşte okurlarımızdan gelen meillerden biri… Yaklaşık 7 yıl ARAS Kargo'da yöneticilik yaptığını söyleyen bu okurumuz bakın neler anlatıyor (Aynen aktarıyoruz):

“Sitenizde yayınlanan ARAS KARGO ile ilgili habere ilave etmek istiyorum
Ben yaklaşık 7 sene bu firmada şube müdürü Denetim uzmanı ve bölge müdürü olarak görev yaptım size yaşadığım bir olayı anlatmak isterim
denetim ekibine katıldığım ilk gün denetim direkdörü benim hangi kimliğe sahip olduğumu sorguladı sen bu ekibe nasıl katıldın ben de işteki başarım karşılığı dediğimde burada o kural sökmez
koministmisin alevimisin solcumusun diye ısrar etti bende kapitalistim dedim gözüm üzerinde olacak dedi
1yıl denetim grubunda görev aldım işim gereği ülkenin bir çok şehrinde bulundum çalışanın içinde bir tane kapalı başörtülü görmedik cuma namzına gittiği için işten atılan arkadaş bilirim
velhasıl bu firma sıkı islam karşıtıdır.
üst yönetimde olanlara bir bakmanızı tavsiye ederim hamgi görüşteler???????”

Nusret Tokur / İstanbul
Kaynak: habervaktim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...