28 Temmuz 2012 Cumartesi

Gerçekler hep gizleniyor. Türkiye'de medyayı kimler kontrol ediyor? Suriye ordusunun Halep'te operasyon düzenlediği nokta kent merkezi değil, muhaliflerin konuşlandığı kuzey bölgeleri

Gerçekler hep gizleniyor. Türkiye'de medyayı kimler kontrol ediyor? Suriye ordusunun Halep'te operasyon düzenlediği nokta kent merkezi değil, muhaliflerin konuşlandığı kuzey bölgeleri
Gerçekler hep gizleniyor. Türkiye'de medyayı kimler kontrol ediyor? Suriye ordusunun Halep'te operasyon düzenlediği nokta kent merkezi değil, muhaliflerin konuşlandığı kuzey bölgeleri

ABD, İsrail, Fransa, İngiltere, Türkiye, Suudi Arabistan ve diğerlerinin oynattıkları muhalifler/teröristler roketler atarken ESAD'ın ordusunun güller atmasını mı bekliyorsunuz? Siz koca Türk milleti ile dalga mı geçiyorsunuz?

HALEPTE NELER OLUYOR?

Bugün neredeyse bütün anaakım medya organları Suriye ordusunun Halep'e dönük bir saldırı başlattığını yazdı. Oysa durum tam olarak böyle değil. Muhalefetin Halep dışından getirdiği 3 bin civarında militan, kendileri için bir "güvenli bölge" yaratabilmek için saldırı hazırlığı yapıyor.

Bir süredir Suriye ordusunun Halep'e yönelik bir saldırı hazırlığında olduğunu yazan Türk ve Batı medyası, bugün ordunun operasyona başladığını duyurdu.

17 aydır devam eden olaylar sırasında Suriye'nin ikinci büyük şehri ve ticaret merkezi olan Halep şehri muhaliflerin örgütlenebildiği bir yer olmaktan uzaktı. Geçtiğimiz Ekim ayında Esad yanlısı çok büyük bir gösteriye tanıklık eden şehir, şimdi büyük bir tehlikeyle karşı karşıya.

Halep savaşını kim başlattı?

Bir süredir kent dışından gelerek Halep'in kuzeyine yığınak yaptığı bilinen Özgür Suriye Ordusu, kuzeydeki bir dizi mahallede kontrolü ele geçirmişti. Ancak kent merkezine Suriye ordusunun hakim olduğu belirtiliyor.

Halep'in dışından şehre sokulan 3 bin silahlı militanın, Esad rejiminin Halep'i koruyamadığına dair bir algı yaratmaya çalıştığı görülüyor. Örneğin 6 gün önce Associated Press'e konuşan Muahmmed Said ismindeki Halepli bir muhalif, Özgür Suriye Ordusu'nun Halep'in dışındaki kırsal bölgelerden şehre militan soktuğunu söylemişti.

Adana'daki gizli üs görev başında!

Türkiye sınırına yakın yerlerin kontrolünü ancak ele geçirebilen muhaliflerin Halep'i ele geçirmekten çok Esad'ı politik olarak yıpratarak Libya'da olduğu gibi bir "uçuşa yasak bölge" yaratmak istedikleri anlaşılıyor. Ayrıca medyada dile getirilen "Halep'te katliam korkusu" haberleri de bu amaca hizmet ediyor. Suriye Devlet Ajansı SANA, muhaliflerin kent merkezine girerek sivilleri kaçırdığını ve canlı kalkan olarak kullandığını belirtiyor. Oysa Suriye ordusunun operasyon düzenlediği nokta kent merkezi değil, muhaliflerin konuşlandığı kuzey bölgeleri.

Üstelik dün ortaya çıkan ve Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın gizlice Adana'da kurduğu askeri üssün ne işe yaradığı da Halep'te yaşananlardan kolayca anlaşılabilir.

Suriye ordusunun ağır silahlar ve tanklarla Halep'e saldırdığı söyleniyor. Oysa El Cezire, Russia Today ve CNN gibi kanalların geçtiği video görüntülerinde muhaliflerin de RPG, tanksavar ve havan toplarına sahip oldukları görülüyor. Russia Today'in Şam muhabirinin 26 Temmuz tarihinde aktardığına göre ise, muhalifler Türkiye ve Suudi Arabistan'dan Halep saldırısı için silah desteği aldılar.

Silahlı Gruplar Karşısında Suriye Hükümeti Eli Kolu Bağlı Kalamaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa ülkeleriyle bazı Arap ülkelerinin Suriye muhalefetini Suriye hükümetine karşı savaşa kışkırttığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov; Suriye Çalışma grubunun Cenevre'de düzenlediği konferansta üstüne anlaşılan noktaların herkes tarafından tam bir şekilde uygulanması gereğine vurgu yaptı.

Lavrov; silahlı grupların büyük kentlerde bulundukları sırada Suriye hükümetinin eli kolu bağlı olarak durması vizyonunu savunmanın kesinlikle ve mutlak bir şekilde mantıklı olmadığının altını çizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...