23 Temmuz 2012 Pazartesi

İslam beldelerinde Müslüman olmayan bir gençlik ve misyonerlerin hedefleri

İslam beldelerinde Müslüman olmayan bir gençlik ve misyonerlerin hedefleri
İslam beldelerinde Müslüman olmayan bir gençlik ve misyonerlerin hedefleri


Bu yüzyılın hemen başlarında Kudüs'te taplanan dünya misyonerler kogresinde Papaz Züveymür, şöyle konuşuyordu:

"Aslında sizin (misyonerlerin) en önemli göreviniz, müslümanları dinlerinden etmenizdir. Böylece Allah ile, buna bağlı olarak ahlâk ile hiç bir ilgisi kalmasın. Çünkü milletleri hayatlarında ayakta tutan gerçekler bunlar olmaktadır. Siz İslâm beldelerinde müslüman olmayan bir gençlik hazırladınız. Böylece bunların Allah ile ilgileri kalmamıştır, hatta onu tanımak bile istemiyorlar. Siz müslümanı İslâmından ettiniz. Buna bağlı olarak da öylesi bir müslüman kesim oluştu ki, bu sömürgecilerin istediği doğrultuda bir İslâm bağlısı. Bunlar hiç bir zaman önemli işlere değer veremez olmuşlar, rahatı ve tembelliği sever olmuşlardır. Dünyada tek istedikleri şehvettir. Eğer bir şeyler öğrenirse bu, şehvetleriyle ilgilidir. Şayet mal edinmeye uğraşırsa bu, şehevi istekleri içindir. Böylece şehvetleri uğruna en değerli şeyleri verebilmiş olsunlar"

Yine Züveymir diyor ki:



Sömürmeye dayalı eğitim sistemi 1882'lerde başladı. O tarihten itibaren okullardaki eğitim programlarından, ilkokul dahil olmak üzere önce Kur'ân derslerini kaldırttık Sonra İslâm tarihi dersleri bu pogramlardan çıkarıldı. Böylece yepyeni bir nesil meydana gelmiş oldu. Bu müslüman olmayan, Hıristiyan ve Yahudi de olmayan yepyeni bir nesil. Bu yeni nesil neye inandığını bilmeyen şaşkın ve amaç olarak sadece maddeyi düşünen bir nesil. Herhangi bir akideye inanmayan, herhangi bir dini hak olarak tanımayan ve herhangi bir vatana saygısı olmayan şaşkın bir nesil."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...