11 Temmuz 2012 Çarşamba

İspark Atları Mikroçip İle İzleyecek. Bir müddet sonra insanlar da mikroçiplenecek mi?

İspark Atları Mikroçip İle İzleyecek. Bir müddet sonra insanlar da mikroçiplenecek mi?
İspark Atları Mikroçip İle İzleyecek. Bir müddet sonra insanlar da mikroçiplenecek mi?

İSPARK, Büyükada’da turistik ve ulaşım amaçlı kullanılan faytonlarda çalıştırılan atların sağlık durumlarından çalışma koşullarına kadar her şey artık mikroçip ile takip edilecek.

İSPARK’ın öncülüğünde Büyükada’da faytonlarda çalıştırılan atlara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “mikroçip” uygulaması başlatıldı. Veteriner hekimler tarafından atların deri altına yerleştirilen mikroçipler, hayvana ait yaş, ırk, cinsiyet, sağlık durumu, tedavi ve aşı bilgilerinin yanı sıra hayvan sahibine ait adres, telefon ve kimlik bilgilerini de içeriyor. Uygulanan mikroçipler içerdiği bilgiler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne ait “VETİSTANBUL” programına girilerek elektronik ortamda kayıt altına alınacak.

Mikroçip sayesinde, Ada’da bulunan atların sayıları net olarak belirlenecek. Atların faytonda çalışma süreleri, adaya giriş ve çıkışları daha sağlıklı bir şekilde kontrol edilebilecek. Atlara yapılan kötü davranış ya da ihmallerle ilgili at sahiplerine yaptırımlar uygulanabilecek.

Büyükada’da bulunan fayton parklarda kaliteli hizmet vermek amacıyla başlatılan çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "Sosyal Belediyecilik anlayışı ile adada bulunan atların bakımları ve takipleri için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetler Müdürlüğü ile mikroçip uygulamasına geçiyoruz. Bu uygulama sayesinde adada bulunan atların sağlık durumlarından aşılarına kadar her bilgiyi takip edebileceğiz” dedi.

(DHA - İSTANBUL)
28 Mayıs 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...