12 Temmuz 2012 Perşembe

İşte derilerinin altında mikroçip taşıyan aile

İşte derilerinin altında mikroçip taşıyan aile
İşte derilerinin altında mikroçip taşıyan aile

ABD'de ilk defa bilgisayar tarafından okunabilen deri altı kimlik çipleri, Floridalı bir aileye takıldı. ‘‘VeriChip’’ adı verilen pirinç tanesi büyüklüğündeki çipler, Jeff ve Lesie Jacobs ile 14 yaşındaki oğulları Derek'in kollarına küçük bir cerrahi müdaheleyle yerleştirildi.

Florida'daki Applied Digital Solutions Inc. firması tarafından üretilen çiplerin deri altına takılması işlemi bir dakika kadar sürdü ve sadece lokal anestezi yapıldı. Daha önce başlarından bir sürü hastalık geçen Jacobs ailesi, bundan sonra karşılaşacakları herhangi bir sağlık sorununda daha önceden geçirdikleri hastalık bilgilerini anında doktorlarına ulaştırabilecekler. Deri altına fark edilmeyecek bir şekilde yerleştirilen çip, radyo frekansı yollayan tarayıcı tarafından algılanıyor ve 200 dolara satılıyor. Çipteki bilgileri okumaya yarayan tarayıcının fiyatının ise 1000 ile 3000 dolar arasında olduğu belirtildi.

Lessie Jacobs, vücutlarına çip taktırmaya 48 yaşındaki kocasının başından geçen bir sürü hastalık ve ameliyattan sonra karar verdiklerini belirtti. Bayan Jacobs, ‘‘Kocam kanser oldu, trafik kazası geçirdi, kronik göz bozukluğu, omurilik zedelenmesi gibi çok büyük problemleri oldu. Çipleri kendi güvenliğimiz için taktırdık. Şu anda kendimizi çok daha iyi hissediyoruz’’ dedi.

Jacobs ailesine takılan çiplerde geçirdikleri hastalıklar ve gerekli sağlık bilgilerinin yanı sıra kimlik bilgileri ve telefon mumaraları da bulunuyor. VeriChip takılan kişi, konuşamayacak kadar yaralandığı, hastalandığı veya hafızasını yitirdiğinde, çip sayesinde tıbbi verilerine anında ulaşılabiliyor.


Brezilya’da bakanlara takılması düşünülüyor

Çok yakında, bu küçük çipe uydudan GPS dalgaları gönderilerek, taşıyan kişinin yeri de saptanabilecek. GPS'li çiplere özellikle kaçırılma ve rehin alma olaylarının çok olduğu Brezilya ve Meksika'dan yoğun talep geldiği belirtiliyor. Bu çiplerin ilk aşamada, bu ülke bakan ve üst düzey yetkililerine takılması düşünülüyor.

Hürriyet
13/05/2002

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...