31 Temmuz 2012 Salı

Le Figaro: Suriye ordusu isyancıları şoke etti

Le Figaro: Suriye ordusu isyancıları şoke etti
Le Figaro: Suriye ordusu isyancıları şoke etti
Le Figaro gazetesi, moral bakımından zayıflamış ve çökmüş bir Suriye ordusu ile karşılaşmayı uman muhaliflerin Suriye ordusunun morali ve kararlılığı karşısında şok yaşadıklarını bildirdi.

Bir grup teröristle Türkiye’den Halep’e giden Fransız Le Figaro gazetesinin muhabiri Adrian Jaulmes, Suriye ordusu ile silahlı isyancılar arasında çok şiddetli çatışmalara tanık olduğunu belirterek Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun birçok liderinin öldürüldüğünü ifade etti.

Adrien Jaulmes, Pazartesi günü yayımlanan yazısında “Moral ve örgütlülük açısından çökmüş bir Suriye ordusuyla karşılaşmayı bekleyen isyancılar, son derece güçlü, ateş kapasitesi yüksek ve olağanüstü kararlı ve istekli bir orduyla karşılaşınca şoke oldular” yorumunu yaptı.

Eski bir paraşütçü olduğu belirtilen Le Figaro Muhabiri Adrien Jaulmes, bulunduğu Halep’in Selahaddin semtinde Suriye ordusunun operasyonlarını cumartesi günü başlattığını belirterek operasyonun son derece planlı ve profesyonelce yürütüldüğünü bildirdi.

Cumartesi günü saat 11’de Sahur mahallesinde daha önce okulken teröristlerce ana karargah olarak kullanılan bir yere araçlarla girdiklerini belirten Jaulmes, isyancıların burada Suriye ordusunun operasyonu sonucu öldürülen komutanlarının cenazeleriyle karşılaştığını ve ağlamaya başladıklarını ifade etti.

Bir teröristin “Bize yönelik saldırının nerden başladığını anlayamadık, tek bir Suriye askeri görme fırsatı bile bulamadık, bir anda yerden gökten üzerimize mermiler yağmaya başladı” şeklindeki ifadelerine yer veren Le Figaro, isyancılar için sürpriz olan Suriye ordusunun moral ve savaşma motivasyonunun Suriye ordusuna sahada üstünlüğü ele geçirmesine sebep olduğunu yazdı.

Bazı semtlerde yoğunlaşmayı başaran isyancıların, Halep halkını yaptıklarının doğruluğuna ikna etmeyi başaramadığını belirten gazete, bu yüzden halkın isyancıların batı ve kuzeybatı bölgelerine girmesine engel olduğunu isyancıların ise belirli bölgelerde yerleşerek gerilla savaşı vererek bir evden diğer eve geçtiklerini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...