7 Temmuz 2012 Cumartesi

Moskova'dan beklenen yanıt

Moskova'dan beklenen yanıt
Moskova'dan beklenen yanıt
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, "Suriye'de demokratik geçişe izin vermeyen Rusya ve Çin bedel ödemeli" sözlerine Moskoa'dan'dan yanıt gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lukaşeviç, ''Suriye'nin Dostları'' grubunun ''gayriahlaki bir oluşum" olduğunu kaydetti.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "Suriye Halkının Dostları" konferansında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye lideri Esad'ın gitmesi konusunda ikna edilemeyen Rusya ve Çin'in cezalandırılması gerektiğini söylemişti. O sözlere yanıt gecikmedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç dışişleri resmi sitesinde yayınladığı açıklamada, ''Suriye'nin Dostları'' grubunu siyasi olarak yanlış bir girişim olarak nitelendirerek, grubun ''gayriahlaki bir oluşum" olduğunu ifade etti.

''Suriye Halkının Dostları'' grubunu tek taraflı olmakla suçlayan Lukaşeviç, ABD ve müttefiklerinin Suriye muhalefeti ile birlikte oluşturduğu "Dostlar" grubunun 17 aydır devam eden şiddetin daha da derinleştirdiği uyarısında bulundu. Lukaşeviç, "Bu sadece bir şeye neden oluyor. Kan akmaya devam ediyor ve yeni insanlık trajedileri yaşanıyor" eleştirisini getirdi.


Lukaşeviç'in açıklamaları, ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton'un Paris'te yaptığı eleştirilere yönelik en sert tepki olarak değerlendiriliyor.

"Uygunsuz"

Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Gennady Gatilov, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın sözlerinin "uygunsuz olduğunu söyledi. Rus Interfax haber ajansına açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Gatilov, Clinton'ın yaptığı açıklamaların, "Suriye'deki kanı durdurmak için süper güçlerin, Cenevre'de üzerinde uzlaştığı stratejiyle ters düştüğünü" belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...