27 Temmuz 2012 Cuma

NASA'nın ısı kalkanı denemesi başarılı oldu

NASA'nın ısı kalkanı denemesi başarılı oldu
NASA'nın ısı kalkanı denemesi başarılı oldu

NASA'dan Başarılı Deneme

Uzay yolculuklarında kullanılabilecek ısı kalkanı denendi.


Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, astronotların uzay giysileriyle yer yüzüne dönmelerinin yolunu açacak yeni bir ısı kalkanını başarıyla denedi.

Nasa, yaptığı deneyde, Virginia eyaletindeki bir üsten uzaya roket fırlattı. Isı kalkanı, Büyük Okyanus'un 280 mil üzerinde, hipersonik hızla giden roketten ayrıldı.
300 kilo ağırlığındaki ısı kalkanı, açıldığında 3 metre çapında bir şemsiye oluşturdu.
Isıya dayanıklı maddelerden oluşan bu şemsiye, hem yapıldığı madde dolayısıyla, hem de nitrojen pompalanması sayesinde, hipersonik hızla bir atmosfere girerken yavaşlıyor, içindekileri ısıdan koruyor.
20 dakika süren deneme sonunda Kuzey Carolina eyaleti açıklarında denize düşen ısı kalkanı, Amerikan donanması tarafından çıkarıldı.
Uzmanlar, ısı kalkanının geliştirilmesiyle, astronotların ileride yeryüzüne dönmeleri veye diğer gezegenlerin yüzeyine inmelerinin mümkün olacağını belirtiyor.
(trthaber)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...