22 Temmuz 2012 Pazar

Ramazan Ayında Bu Yiyeceklerden Uzak Durun

Ramazan Ayında Bu Yiyeceklerden Uzak Durun
Ramazan Ayında Bu Yiyeceklerden Uzak Durun

Ramazan ayında iftar sofralarından sağlıklı kalkmak istiyorsanız dikkat...


Ramazan ayıyla özdeşleşen iftar sofralarını ziyafet sofralarına dönüştürme telaşı, sağlıksız bir beslenmeyi de beraberinde getiriyor. Özellikle bir tek kuş sütünün eksik olduğu iftar sofralarında bir değil birkaç çeşit yapılan yemekler Ramazan sonunda alınan kilolara ve beraberinde sağlık problemlerine neden oluyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlıların nasıl tüketilmesi gerektiğini ve iftar sofralarında olmaması gereken besinleri anlattı.
BU BESİNLERDEN UZAK DURUN
- Kızartmalar,
- Çok yağlı yiyecekler,
- Aşırı baharatlı yiyecekler,
- İşkembe, ciğer, dil, beyin gibi sakatatlar,
- Sucuk, salam, pastırma gibi yiyecekler,
- Aşırı meyve suyu, meşrubat ve soda,
- Katı yağlar,
- Aşırı hamur işi tüketimi,
- Aşırı kuruyemiş tüketimi,
- İçeriğini bilmediğiniz gıdalar.
ŞERBETLİ TATLI YERİNE SÜTLÜ TATLI


İftar sofralarının vazgeçilmezi olan tatlıları tamamen kaldırın demenin doğru olmayacağını ifade eden Karacanoğlu, ancak bu dönemde uzun süreli açlığın ardından ağır bir yemeğin peşine tüketilen tatlıların kan şekerinde ani yükselmelere, bunun da beraberinde bazı hastalıkları tetiklenleyebileceğine dikkati çekti.
Bu nedenle tatlı tüketiminin kontrollü yapılması gerektiğine vurgu yapan Karacanoğlu, "Ziyafet sofralarının vazgeçilmezi olan şerbetli tatlılara iftar sofranızda yer vermemeniz sağlıklı bir tercih olacaktır. Tatlıdan vazgeçemeyenlerdenseniz özellikle dondurma veya sütlü tatlılar hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak, hem de sağlığınızı riske sokmayacaktır" dedi.
Kaynak: DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...