10 Temmuz 2012 Salı

Rus askeri uzmandan kahreden iddia: Türk uçağı yem edildi

Rus askeri uzmandan kahreden iddia: Türk uçağı yem edildi
Ajansa konuşan Rusya Uluslararası Silah Satış Analiz Merkezi Başkanı İgor Korotçenko, düşürülen Türk uçağının Suriye'deki radyo elektronik aktiviteleri denetlemek için Suriye hava sahasına girdiğini iddia etti.

Korotçenko'ya göre bu olay, Suriye hava savunma sisteminin ne denli etkili olduğunu gösteriyor. Korotçenko, Türkiye istihbaratının Suriye'de etkili olduğunu ve edindiği bilgileri NATO üyesi diğer ülkelerle paylaştığını öne sürdü.

Korotçenko'nun iddialarını doğrulayan Rus askeri uzman Said Aminov da bu uçuştan elde edilecek bilgilerin diğer NATO üyesi ülkelerle paylaşılacağını ileri sürdü.

Suriye çoğu İsrail sınırında konuşlandırılmış gelişmiş bir hava savunma sistemine sahip. Bu sistem Rusya tarafından oluşturuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...