8 Temmuz 2012 Pazar

Rus Yetkili: Türk Uçağı Casusluk Yapıyordu. Düşürülmesi Yasaldır

Rus Yetkili: Türk Uçağı Casusluk Yapıyordu.  Düşürülmesi Yasaldır
Rus Yetkili: Türk Uçağı Casusluk Yapıyordu.
 Düşürülmesi Yasaldır
MOSKOVA – Rusya Savunma Bakanlığı Sosyal Komisyon Başkanı Igor Korotchenko, Suriye kara sularında düşürülen Türk uçağının Suriye hava sahasını ihlal ettiğini ve alçaktan uçtuğunu yineleyerek Türk uçağının NATO adına istihbarat göreviyle Suriye’ye gönderildiğini ve Suriye hava savunma sistemini deneme hedefi taşıdığını belirtti.

Korotchenko Rusya Bugün web sitesinin aktardığı söyleşisinde, Suriye hava savunma sisteminin yüksek deneyim ve performans göstererek bu kadar alçaktan uçan yabancı bir uçağı vurmayı başardığını söyleyerek “Suriye hava savunma sisteminin bu uçağa karşı koyabilmesi her tehdide karşı koyabileceğinin göstergesidir” dedi.

Bu durumda batının Suriye’ye karşı herhangi bir hava saldırısı düzenlemeden önce ciddi şekilde düşünmesi gerektiğine dikkat çeken Rus yetkili, Suriye hava sisteminden Suriyelilerin sorumlu olduğunu, Rusya’nın iseTürk uçağının Suriye hava sahasını ihlal ettiğine dair güvenilir bilgilere sahip olduğunun altını çizdi.

Korotchenko, Suriye hava sahasını ihlal eden hedefin yasal şekilde düşürüldüğünü bildirerek uçağın önemli konumları görüntülemek amacıyla casusluk görevini yerine getirmekte olduğuna işaret etti.

Türkiye’nin Suriye hava savunma sisteminin alçaktan uçan uçağı düşürebileceği ihtimalini hesaba katmadığına değinen Rusya Savunma Bakanlığı Sosyal Konseyi Başkanı, uçağın görevini yerine getirdikten sonra selametle geri döneceğini umduğunu söyledi.

Rus Yetkili, Türk yetkililerin bu olayda kendilerini masum olarak gösterip tüm sorumluluğu Suriye tarafına yüklemeye çalıştığına dikkat çekti.

07/07/2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...