31 Temmuz 2012 Salı

Suriye'deki teröristleri ABD Baş Konsolosluğu yönetiyor

Suriye'deki teröristleri ABD Baş Konsolosluğu yönetiyor
Suriye'deki teröristleri ABD Baş Konsolosluğu yönetiyor


Türkiye plakalı TIR’larla 500 sefer askeri mühimmat ve malzeme sevkiyatı yap ıldı


Suriyeli teröristleri ABD’nin Adana Başkonsolosu Daria Darnell yönetiyor


Suriye’de iç karışıklar başlatıldıktan sonra İncirlik Üssü’nde, 5.000 muhalif önder ve militan ile diğer Suriye'lilere askeri eğitim verildi. Süreci, ABD’nin Adana Başkonsolosu Daria Darnell yönetiyor


Suriyeli muhalifler, İncirlik Üssü’ndeki Kozmik Kriz Merkezi’nden sevk ve idare ediliyor. Suriye’deki terör olaylarının başlamasından bu yana süreci bizzat ABD’nin Adana Başkonsolosu Daria Darnell yönetiyor. Konsolosluk’a yakın kaynaklar, Daria Darnell’in faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:


“Türkiye plakalı TIR’larla muhalif güçlere ulaştırılmak üzere 500 sefer askeri mühimmat ve malzeme sevkiyatı yapıldı. Son sistem savaş uçaklarını vuracak yeteneğe sahip Oto üzerine monteli 50 rampa ve füze, roket, mühimat gönderildi. Tüm bu eylemler Türkiye’nin bilgi ve desteğiyle gerçekleştirildi.”


Kozmik Kriz Merkezi
ABD’nin Adana Konsolosluğu’na yakın kaynaklar, “Daria Darnell, bölgede üç yılını doldurdu” dedi. Kaynaklar, şu bilgileri verdi: “Daria Darnell, başta Ortadoğu devletleri olmak üzere, bölge ülkelerinde muhalif cepheler yaratmak için faaliyet gösterdi ve bu cepheleri başkaldırı yapacak seviyeye getirdi. Darnell, başından beri Suriye’de kendisinin yaratığı muhalefeti, İncirlik Üssü’ndeki Kozmik Kriz Merkezi’nden sevk ve idare etti."


“Daria Darnell’ın talimatıyla en son sistem silahlar verildi. Silah kullanacak militanlar, ABD’den gelen askeri uzmanlarca en iyi şekilde eğitildi. Suriyeli muhaliflere askeri silah mühimat ve diğer lojistik destek sağlandı. Mart 2012 itibariyle Türkiye plakalı TIR’larla muhalif güçlere ulaştırmak üzere 500 sefer askeri mühimmat ve malzeme sevkiyatı yapıldı. Suriye’de yakılan birçok TIR bu navlunları gerçekleştirenlerdir.”
50 rampa ve füze


Suriye’de iç karışıklar başlatıldıktan sonra İncirlik Üssü’nde, 5000 muhalif önder ve militan ile diğer Suriyeliler’e askeri eğitim verildiğini belirten kaynaklar, şu noktalara dikkat çekti:


“Bugün itibariyle muhaliflerin elinde bulunan ABD’ye ait yüksek sayıda, ağır ve hafif silah bulunmaktadır. Bu silahların eşdeğeri Suriye devlet ordusunun elinde dahi yoktur. ABD tarafından Suriye’deki isyancılara ulaştırmak üzere bugüne kadar peyderpey 25 milyon dolar nakit para verildi. Ayrıca 25 bin ağır ve hafif silah ile bunlarda kullanılacak mühimmat gönderildi. Son sistem savaş uçaklarını vuracak yeteneğe sahip, Oto üzerine monteli 50 rampa ve füze, roket, mühimat gitti.”


Türkiye’nin bilgisi var


Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar, Daria Darnell’ın faaliyetlerini Türkiye’nin de desteklediğini ifade ettiler. Kaynaklar, “Daria Darnell, ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunduğu raporunda, Suriye’deki iktidarın Kasım 2012’ye kadar yönetimden uzaklaştırılacağına dair eylem planını iletti. Ayrıca tüm bu eylemler Türkiye’nin bilgi ve desteği ile gerçekleştirildi. Bu konuya ait her türlü bilgi ve belge Türkiye Cumhuriyeti devletinin arşivinde mevcuttur” ifadelerine yer verdiler.


‘Melek yüzlü şeytan’


ABD’nin Adana Konsolosluğu’na yakın kaynaklar, “Daria Darnell iki özel görevi ifa etmek için Temmuz 2009’da Adana’da görevlendirildi” dedi. Kaynaklar, Darnell’ın ilk görevinin Türkiye olduğunu belirtti ve şunları söyledi:


“Daria Darnell, Türkiye Kürtlerini manuple etmek ve eğitmek için görev aldı. Kürtlerle, Süryanilerle ve Ermenilerle yardımlaştı. İlişkilendiği bu etnik guruplara her türlü uluslararası siyasi buluşturma desteğini sağladı. PKK’yı KCK’laştırarak siyasalaşmasını çabuklaştırdı. Üç yıl içerisinde 374 kamu kurum yöneticisi, yerel yönetici ve STK’ları ziyaret ettti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde 21 kilise açılışına katıldı. Bölgede yaşayan etnik grupları biraraya getirdi. Bilhassa çeşitli nedenlerle bölgeden göç eden Süryani ve Ermenilere çağrıda bulunarak “yaşadıkları topraklara dönmeleri” konusunda öğütlerde bulundu. 500 başarılı Kürt öğrenciyi ABD’ye eğitime gönderdi. Doğu, Güneydoğu ve Çukurova Bölgesi illerinde ABD’ye ait 230 dil kursu açtırdı. Demokratik özerklik ve siyasal mücadele için bilgilendirmeler yaptı; örgütlerin taleplerini Washington’a rapor etti.”
Adana’daki sinir merkezi Reuters’te


Reuters Haber Ajansı, Suriye’deki isyancılara askeri destek ve iletişim sağlamak amacıyla Adana’da gizli bir üs kurulduğunu yazdı. Reuters’a konuşan Doha’dan bir kaynak, “Kampı Türkler kontrol ediyor. Türkiye ana koordinatör ve kolaylaştırıcı. Bir üçgen düşünün. Tepesinde Türkiye, tabanındaki köşelerinde Suudi Arabistan ve Katar var. ABD istihbaratı bu durumu aracılar üzerinden yürütüyor. Aracılar silahlara ve geçiş yollarına erişimi kontrol ediyor” ifadelerini kullandı” dedi.


Şam’daki saldırı


Reuters’ın haberine göre, Adana’da bulunan merkez, Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Prens Abdülaziz bin Abdullah el Suud’un Türkiye ziyaretinin ardından kuruldu. Reuters, böyle bir ‘sinir merkezi’nin kurulmuş olmasının karmakarışık bir grup olan Suriyeli isyancıların, 18 Temmuz’da Ulusal Güvenlik binasına düzenlenen saldırı benzeri büyük eylemleri nasıl gerçekleştirdiği konusunda da açıklayıcı olabileceğini belirtti.


Silah sevkiyatı


Reuters’a konuşan Katarlı kaynak, Adana’daki üste operasyonların idaresinde Katar’ın önemli bir rol oynadığını, bu ülkenin askeri istihbarat birimlerinin ve devlet güvenlik yetkililerinin ön planda olduğunu belirtti. Reuters’ın haberindeki kaynak şöyle konuştu: “Bütün silahlar Rus malı. Bunun nedeni bu adamların Rus silahlarını kullanmak için eğitilmiş olması. Ayrıca Amerikalılar ellerini bu işe sokmak istemiyor. Bütün silahlar karaborsadan alınıyor. Silahları bir de Suriye Ordusu’ndan çalarak elde edebiliyorlar. Silah depolarını basıyorlar.”


(Aydınlık)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...