26 Temmuz 2012 Perşembe

Suriye'dekiler insan da Arakan'dakiler değil mi? Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin samimiyetlerine inanılmıyor

Suriye'dekiler insan da Arakan'dakiler değil mi? Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin samimiyetlerine inanılmıyor
Suriye'dekiler insan da Arakan'dakiler değil mi? Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin samimiyetlerine inanılmıyor

Bunlar insan değil mi?

Bunlar insan değil mi? Suriye'de yaşanan kargaşayla yakından ilgilenen Başbakan Erdoğan, Budistlerin Müslümanları canlı canlı yaktığı Myanmar'da Arakan bölgesiyle ilgili en küçük bir açıklamada bulunmuyor. Keza Davutoğlu da, keza Katar ve Suudi Arabistan da!


Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) Eyaleti'nde bir dram yaşanıyor. Suriye'deki dram, tabiri caizse Arakan'daki dramın yanında solda sıfır kalır! Ancak Batı dünyası ve Türkiye, Büyük Ortadoğu Projesi bağlamında Suriye'de yönetimi devirmek için her türlü oyunu ve senaryoyu sahneye koyarken, Devlet Başkanı Beşar Esad'ı bir 'canavar' olarak lanse ederken; her nedense kimse Arakan'da Budistlerin katlettiği Müslümanları görmüyor. Arakanlı Müslümanları Batı dünyası 'insan statüsü'nde, Başbakan Erdoğan, Suriye’deki Katarlı ve Suudi Arabistanlı ortakları Müslüman statüsünde görmüyor!

Binden fazla Müslüman öldürüldü

Baskıcı Budist yönetimin egemen olduğu Myanmar'da Arakan bölgesindeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olaylarında son bir ay içerisinde 1000'den fazla Müslüman katledildi. Kendilerine yönelik yok etme politikasından kaçarak Bangladeş'e sığınmak isteyen Arakanlı Müslümanlara Bangladeş hükümeti izin de vermiyor.

Binlerce Arakanlı Müslüman yaşanan olaylar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kaldı ancak onların sığınacak tek bir dalı bile yok! Çünkü onlar Büyük Ortadoğu Projesi bağlamında ülkelerini terketmiyor. Yine onlar aynı proje bağlamında Bangladeş tarafından kabul edilip özel konteynır kentlerinde ağırlanmıyor, kendilerine değil günde 3 öğün tek bir öğün bile yemek verilmiyor, ceplerine harçlık koyan da yok! Çünkü onlar gerçek kurbanlar!

İki arada, bir derede kaldılar

Arakanlı Müslümanlar Bangladeş'e sığınmak istiyor ancak Bangladeş hükümeti, siyasi şartların ve maddi imkânlarının yetersiz olması sebebi ile bunu kabul etmiyor.

Bangladeş hükümeti geçiş izni vermeyince Müslümanlar iki ülke arasında nehirlerde tekneler içerisinde yaşam mücadelesi veriyorlar. Bangladeş'e girmeyi başaran yaralılar da kaçak olarak gelebiliyor. Tedavi olmakta bile zorlanıyorlar. Arakan'da Budistler camileri yakıyor, camilerin etrafını kuşatarak Cuma Namazı'na gidilmesini bile engelliyorlar. Saldırılar tamamen Müslümanlığa karşı. Myanmar hükümeti, Müslümanları katlediyor. Myanmar hükümeti Budizm milliyetçiliğini savunduğu için Budistlere dokunmuyor. Dahası Budistleri kışkırtan Myanmar hükümeti, Müslümanların üzerine gidiyor. Myanmar'daki vatandaşlık yasasına göre Arakanlı Müslümanlar, 'yerleşimci halk' olarak görünüyor, devlet dairelerinde görev alamıyorlar. Doğan her çocuk Müslümanların başına iş açıyor. Her Müslüman, hükümetin isteği doğrultusunda ücretsiz olarak çalışmak zorunda. Arakan'da Birleşmiş Milletler'e göre 800 bin Müslüman yaşıyor. Gerçek rakamın ise 3 milyonu geçtiği tahmin ediliyor. Bangladeş'e sığınan Müslüman sayısı ise 300 bini aşıyor.

Türkiye'nin alakası bu kadar

Arakan'daki Budist soykırımına ilişkin AK Parti Hükümeti kanadından gelen tek bilgi ise şu: Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından konuya ilişkin bilgi veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Arakan için Dışişleri Bakanlığı'nın aktif olarak devrede olduğunu söyledi. Suriye sözkonusu olunca Başbakan Erdoğan ve ekibi göbekten dalıyor, Arakan sözkonusu olunca Twitter'a sığınılıyor!

Arakan'daki soykırım hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...