26 Temmuz 2012 Perşembe

TSK'dan 1 Mart tezkeresinin intikamı alınıyor

TSK'dan 1 Mart tezkeresinin intikamı alınıyor
TSK'dan 1 Mart tezkeresinin intikamı alınıyor
“Yani ben bu Türkiye’ye şaşırmışımdır. Şu andaki Harp Akademileri bahçesindeki bahçıvanların kimin tarafından verildiğini bilen var mı? Onlar asker mi, değil mi. Değilse ne yapıyorlar, neyi dinliyorlar?”

***

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na bilgi veren eski bakanlardan Güneş Taner, dikkat çekici açıklamalar yaptı. Taner, Pentagon’un, Irak’la ilgili 1 Mart tezkeresine karşı çıkan Türk subaylarını tesbit ederek bunlardan intikam aldığını söyledi. Taner, subaylara ilişkin çıkan ses kayıtlarını ve belgeleri bu olaya bağladı.


Pentagon’dan 1 Mart tezkeresi intikamı!
Eski Bakan Taner, ABD’nin Irak’la ilgili 1 Mart tezkeresine karşı çıkan Türk subayları belirleyip, yıllar sonra ses kayıtları ve belgelerle cezalandırdığını ileri sürdü.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na 28 Şubat süreci ile ilgili bilgi veren eski ANAP’lı bakanlardan Güneş Taner, dikkat çekici açıklamalar yaptı. Taner, komisyona verdiği ifadesinde Irak’la ilgili 1 Mart tezkeresinin geçeceğine ABD Başkanı’nı inandıran Pentagon’un, tezkereye karşı çıkan Türk subaylarını tesbit ederek bunlardan intikam aldığını öne sürdü. Taner, subaylara ilişkin çıkan ses kayıtlarını ve belgeleri bu olaya bağladı.

Telefon dinleniyordu
Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ’a yakınlığı ile bilinen ANAP hükümetlerinin değişmez ekonomi bakanı Taner, birinci Körfez Savaşı sırasında Cumhurbaşkanı Özal ile yaşadığı bir anekdotu anlattı: “Cumhurbaşkanıyla beraber çalışıyoruz, Amerikan Başkanıyla konuşuyoruz, konuştuklarımızdan iki dakika evvel söylediklerimiz, öbür taraftan bize geri geliyor. Sonra birdenbire uyandım, dinleniyoruz. Onun üzerine kağıtta yazışarak konuşmaya başladık.” Taner, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ile ABD Başkan Yardımcısı Al Gore arasında geçen bir diyaloğu da komisyon üyeleriyle paylaştı. Yılmaz, Gore’dan tekstil kotasının artırılmasını isterken, “100 milyondan 200 milyona çıkarırsanız, benim hiç olmazsa ülkemde bir şey yaptım imajım olur” der. Gore ise “Patrik benim çok yakın dostum. Siz de okulu açın” deyince Taner gülümser. Bunun üzerine Gore, “Ne gülüyorsun, komik bir şey mi var?” sorusunu yöneltir. Taner, Türkiye’nin ABD’den beklentilerini anlatarak, “Ben buna gülmeyeyim de neye güleyim” der. Bu sözler Gore’un canını sıkınca Yılmaz, Taner’i “Dua et bu adam Cumhurbaşkanı olmasın, senin canına okur” diye uyarır.

Bu bahçıvanlar kim?
Taner, İsrail ’in Türkiye’de çok büyük bir haber alma örgütü olduğunu anlatırken, tartışma yaratacak bir olayı da anlattı: “Yani ben bu Türkiye’ye şaşırmışımdır. Şu andaki Harp Akademileri bahçesindeki bahçıvanların kimin tarafından verildiğini bilen var mı? Onlar asker mi, değil mi. Değilse ne yapıyorlar, neyi dinliyorlar?” Güneş Taner, eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright’ın merhum Dışişleri Bakanı İsmail Cem için sağda solda “sarhoş” diye dedikodu yaptığını bunun üzerine kendisinin de “Bu kadına söyleyin bir daha bu lafı etmesin. Ya da ben ondan ’şişman inek’diye bahsedeceğim” şeklinde haber gönderdiğini de komisyon üyelerine anlattı.

Türkiye'de Yeni Çağ Gazetesi
25/07/2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...