Kadının kına ve oje kullanması caiz midir? |
Aişe (r.a.)dan rivayet olunmuştur: Utbe kızı Hind "Ey Allah'ın Peygamberi, bana beyati öğret" dedi. Resul-i Ekrem:
- "Elini (kınalayarak) yırtıcı hayvanın (kana bulanmış) eli gibi değiştirmedikçe sana beyatte bulunmam" buyurdu. (Ebu Davlid c. 4, S. 76,.
Kadınların ellerine kına yakması mübahtır. Kadın, elini tamamını kınalayınca, elin rengi değişir ve cazibesi azalmış olur. Bu yönden meseleye bakınca kına, erkeğin şehvetini tahrik etmez. Bu maksatla yakılan kınada koyu renkli olan tercih edilmelidir.
Sadece parmak uçlarına yakıldığı zaman, erkeğin dikkatini çekmesi ve şehvetini tahrik etmesi ihtimali vardır. Bu şekilde kına yakınmış bulunan bir kadın, elini yabancı erkeğe göstermekten çekinmelidir.
Hz. Aişe (r.a.)ya kadının eline kına yakmasının hükmünden sorulmuştu. "Bir mahzur yoktur. Fakat ben ondan hoşlanmıyorum. Zira Resulüllah s.a.v. onun kokusundan hoşlanmazdı" demiştir.
Zamanımızın bazı kimseleri "Oje"yi kınaya benzeterek kullanmakta ise de bu tamamen yanlıştır. "Oje" tırnakta suyun işlemesine engel olacak bir tabaka teşkil ettiği için, abdest ve gusle manidir. Bu sebeple de kullanılması caiz değildir.
.
.
Ali Eren - İzdivaç ve Mahremiyetleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.