21 Nisan 2017 Cuma

CHP inceliyor: 94 bin 585 seçmenli 960 sandıktan blok ‘Evet’ çıkmış. | Akademi Dergisi

akademi dergisi, Mehmet Fahri Sertkaya, referandum, chp, aym, aihm, kemal kılıçdaroğlu, recep tayyip erdoğan, bülent tezcan, ysk, blok oy,

CHP, 960 sandıktan blok olarak ‘Evet’ çıktığını belirledi.

Mevcut yasada aksi yazılmasına rağmen, referandumda sandıklar kapatıldıktan kısa süre sonra mühürsüz oy pusulası ve zarfların da geçerli sayılacağını duyuran YSK’ya muhalefet tepki göstermiş, seçimin ‘şaibeli’ olduğu yorumları yapılmıştı.

Yaklaşık 1000 sandıktan blok ‘Evet’!

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre, CHP sandıkları inceliyor.

CHP’nin verilerine göre 16 Nisan’daki referandumda 94 bin 585 seçmenli 960 sandıkta blok ‘Evet’, 7 bin 583 kişinin oy kullandığı 173 sandıkta blok ‘Hayır’ oyu çıktı.

Ayrıca yüzde 90’ı ‘Evet’ çıkan sandık sayısı 1 milyon 862 bin 505 seçmenli 9 bin 741 olurken, yüzde 90’ı ‘Hayır’ çıkan 4 bin 331 sandıkta da 1 milyon 73 bin 669 kişi oy kullandı.

Buna göre 27 bin 685 seçmeni olan 2 bin 612 sandıkta, daha fazla oy kullanıldığı, bunlardan 302’sinde yüzde 100 ‘Evet’ oyu çıktığı da belirlendi.

Dört seçenek masada

Yüksek Seçim Kurulu, referandumun iptali için yapılan başvuruları bire karşı 10 oyla reddetmişti.

Partinin merkez yürütme kurulunda (MYK) YSK’nın ret kararına karşı ne yapılacağı da konuşuldu.

CHP, ‘Önce AYM’ye, reddedilirse AİHM’ye gitmek’, ‘Doğrudan iç hukuk yolları tükenmiştir diyerek AİHM’ye gitmek’, ‘AYM’ye gidip sonuç ne olursa olsun AİHM’ye gitmemek’ ve ‘YSK kararını yeterli bularak AYM’ye de AİHM’ye gitmemek’ seçeneklerini gündemine aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partinin ne yapması gerektiği konusunda istişarede bulunacak. Buna göre Kılıçdaroğlu, önce meclis grubunun, 25 Nisan’da da parti meclisinin görüşlerini alacak.

CHP’nin alacağı karar da 26 Nisan’daki MYK’da netleşecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dün dört seçeneği teknik olarak değerlendirmek için hukukçularla bir araya geldi.

AYM veya AİHM’e başvuru yapılabilmesinin detayları ele alındı, seçimlerin yargı yetkisi içinde olup olmadığı tartışıldı.

Tezcan şunları söyledi:

➥ “Benim hukuki görüşüme göre gidilebilir. Ama bu konuda farklı görüşler de olabilir. Siyasi kararı alacak olan partimizin ilgili kurullarıdır. Ancak biz bu karar alınmadan tüm detayları incelemeli ve hazır etmeliyiz. AİHM, seçimin iptaline karar veremez ama mahkûm ederse uluslararası mahkemede seçimin meşru olmadığı yargı kararına bağlanır.”

Baykal’dan ‘maçı bitiren’ Erdoğan’a: Daha birinci devredeyiz, ikinci devre var.

Erdoğan ‘kararı verdi’: Bu iş bitti, halkım yüzde 52 ile ‘Evet’ dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan, Meclis’ten çekilmeye şart: Uyum yasaları KHK ile düzenlenirse...

Kılıçdaroğlu’nun ‘niyeti yok’: Sorun milletin oyu değil, Meclis’ten neden çekilelim?

CHP vazgeçti: Meclis’ten çekilme kararı uygun bulunmadı.

CHP, ‘referandum protestosu’na hazır: Gerekirse Meclis’ten çekiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...