17 Nisan 2017 Pazartesi

YSK yazılım mühendisinden itiraflar | Akademi Dergisi | Mehmet Fahri Sertkaya



Sosyal medya YSK yazılım mühendisinin itiraflarını konuşuyor.

Türkiye 16 Nisan referandumunun ardından sandıklarda ve YSK'nın SEÇSİS yazılımında yaşanan ihlallere dair iddiaları konuşmaya devam ediyor.

Son olarak sosyal medyada yayılan “YSK yazılım mühendisinden itiraflar” başlıklı yazı gündeme bomba gibi düştü.

YSK’da 16 Nisan gecesi usulsuzluk yapıldığı iddia edilen yazıda, YSK’da yazılım mühendisi olarak çalıştığını iddia eden şahıs, ‘Hayır’ oylarının önde olduğunu ileri sürdü.

Twitter'da bu itirafı paylaşan Doktor İbrahim 
Sözen, iddianın dehşet verici olduğunu söyledi.


İşte Doktor İbrahim Sözen'in paylaştığı o yazı...

YSK YAZILIM MÜHENDİSİ'NDEN İTİRAFLAR.

BTK'da 11 yıl , 4 Yıl Tubitak'ta ve devletimizin bir çok alanında yazılım ve programlama ihtiyacını gidermiş biri olarak ve son olarak YSK'nın seçim yazılımı üzerine çalışma yapmış bir sistem mühendisi olarak söylüyorum. Çok Ciddi bir kumpas var. Saat 18:00 ile 20:45 arası YSK'da bir sürü dalga dümen tezgah döndü ve bizi tehdit ettiler. YSK'da çalışan üst memurlar bir bokun içine battıklarını söyleniyorlardı ve bunu bir grup veri merkezindeki yazılımcı ile tehditle zorbalıkla A.A ile birlikte kordinasyonlu ve sistematik şekilde manipüle ederek oy "Votescrolling" (oylama düğmelerini) kaydırma işlemi yaptılar.

Bu işlem saat 20:00 ila 20:50 arasında oldu çünkü televizyonda fark edilmiş olmalı ki 3.5 M Oy farkı 20 dakika içerisinde 1.2 M düştü. Bu dakikalarda benim Server Management (Sunucu yöneticisi) ile bağlantım kesildi. CHP ve diğer partilerinde YSK Seçim Programında bilerek kesinti yaşandı çünkü Fake Colum'lar (sahte sütunlar) giriler row edildi. (Sahte Değer) aradaki fark kapatılmaya çalışıldı. 
Yazılımcılar programa ve veritabanına manuel edit (elle düzenleme, değiştirme) işlemine başladılar matematiksel olarak her şeyi elle değiştirdiler.

Aslında bu tezgah haftalar belkide aylar öncesinden hazırlanmıştı provaları yapılmıştı bile size çok rahat bir şekilde "HAYIR" oyunun galip geldiğini söyleyebilirim çünkü System Administrative (sistemi yönetebilen ve tüm detaylarını görebilen) alanındayım ben ve oyların Server Database'ye insert (veri tabanına ekleme kısmının) akışını takip ediyordum ve sql (veri tabanı) sorgusu gönderdiğim vakit Hayır Oy'unun %9'dan fazla farkla önde olduğunu söyleyebilirim.

Savcılığın özellikle güçlü uzmanlarla YSK'da sistem loglarına 20:00 :)

ila 20:40 arası baktırması her şeyi ortaya dökecektir. Yazdıklarımda yazılımsal bazı terimler var yazılımla ilgilenenler zaten anlayacaklardır ne demek istediğimi hoşçakalın.

Bu yazımı her yerde engelleyebilirler. 
Lütfen Paylaşınız.
2017 00:33

| Akademi Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...