14 Temmuz 2012 Cumartesi

Amerika'nın Yerlileri Asyalı Çıktı

Amerika'nın Yerlileri Asyalı Çıktı
Amerika'nın Yerlileri Asyalı Çıktı

Arkeologlar, ABD’nin Oregon eyaletindeki mağaralarda önemli kalıntılara ulaştı.


Arkeologlar, ABD’nin Oregon eyaletindeki mağaralarda, Kuzey Amerika’da yaşamış en eski insanlara ait olduğunu düşündükleri eşyalar ve DNA kalıntıları buldu. Yeni Dünya’da yaşamış ilk insanlarla aynı dönemde yaşamış bir kültürün işaretlerini ortaya çıkaran arkeologlar, Amerikan yerlilerinin üç göç dalgasıyla Sibirya’dan gelen Asyalılar olduğunu kesinleştirdi.
ABD’nin British Columbia eyaletinden başlayan, Washington ve Oregon’dan geçerek California eyaletinin kuzeyine ulaşan Cascade Dağları’nın doğusundaki Paisley Mağaraları, Kuzey Amerika’nın tarihi hakkında bilinmeyen yeni bilgiler sundu. 

Elde edilen bulgular, son buzul çağının bitişine tanık olan ve kemik ile fildişinden yaptıkları el aletleriyle bilinen Clovis kültürünün, Yeni Dünya’da 13 bin yıl önce yaşamış tek insan topluluğu olmadığını ortaya çıkardı.
Mağaralarda bulunan birçok mızrak ucunun, farklı oyma yöntemleriyle yapıldığı görüldü. Sivri uçlu mızrakların, Clovis kültürünün ardından kullanılmaya başlandığı düşünülse de, bulunan 13 bin yıllık mızraklar bu düşüncenin tersini ortaya koydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...