30 Temmuz 2012 Pazartesi

Türkiye de dahil, Ortadoğu'da 22 ülkenin sınır ve haritaları değişecek

Türkiye de dahil, Ortadoğu'da 22 ülkenin sınır ve haritaları değişecek
Türkiye de dahil, Ortadoğu'da 22 ülkenin sınır ve haritaları değişecek

Arap Baharı ve son olarak Suriye'de yaşananlar; Eşbaşkanı Başbakan Erdoğan'ın olduğu Büyük Ortadoğu Projesi'nin adım adım uygulandığını ortaya koyuyor

Rice işaretini vermişti
Bu gün yaşanan gelişmelerin işaretini ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, 2003'te "Fas'tan, Basra Körfezi'ne kadar,Türkiye de dahil, Ortadoğu'da 22 ülkenin sınır ve haritaları değişecek" diyerek başlatmıştı. Haçlı seferi planının İlk uygulaması Irak'ta başladı ve milyonlarca Müslüman kanı döküldü. Suriye'de yaşananlar ise bunun bir parçası.

Arap Baharı ve son olarak Suriye'de yaşananlar Eşbaşkanı Başbakan Erdoğan'ın olduğu Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) adım adım uygulandığını ortaya koyuyor.

Bugün yaşanan gelişmelerin işaretini ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Washington Post'un 7 Mart 2003 tarihli nüshasında yazmıştı: "Fas'tan, Basra Körfezi'ne kadar, Türkiye de d‰hil, Ortadoğu'da 22 ülkenin sınır ve haritaları değişecek."
Uygulamayı Irak'tan başlatan George W. Bush-Condoleezza ikilisinin planı sonrası milyonlarca Müslüman katledildi. Bu katliam devam ediyor.

"Terörizme karşı Haçlı seferi yapacağız... Bu sefer zaman alacaktır" diyerek Müslüman ülkeler üzerine Haçlı seferi düzenlediklerini açıkça söyleyen ve seferi Irak'tan başlatan George W. Bush'un, önce güvenlik danışmanı, sonra da Savunma Bakanı olan, Haçlı seferi mimarlarından Condoleezza Rice'ın ve ABD'nin planı şimdi de Suriye'de uygulamaya konuluyor.


ERDOĞAN'IN BOP SEVDASI
Bu planın destekleyicilerinden olan Recep Tayyip Erdoğan da 8 Haziran 2005 tarihinde gazete ve televizyonlara şöyle konuşmuştu: "Geniş Büyük Ortadoğu Projesi'nde demokratik olarak bir görev üstlendik. Şu anda Ortadoğu coğrafyası üzerindeki ülkelere yapmış olduğumuz ziyaretler de, bunun açık, net örnekleridir."
4 Mart 2006'da ise Erdoğan; "Türkiye'nin Ortadoğu'da bir görevi var. Biz BOP'un Eşbaşkanlarından bir tanesiyiz ve bu görevi yapıyoruz " demişti.

GÜL DE AYNI KULVARDA
14 Mart 2006 tarihinde Abdullah Gül, Radikal gazetesine şunları söylüyordu: "BOP içinde ABD ile birlikte hareket ediyoruz. BOP, Türkiye'nin dış politika ilkelerine uygun... ABD ile ortak hareket ediyoruz. Amacımız İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi götürmek."
Kuzey Afrika'dan başlayıp tüm Arap Yarımadası'na yayılan isyanları, ABD ve AB gibi güçler destekliyorlar. Bu destek; isyancılara para, gıda, ilaç ve silah yardımının daha da ilerisine geçiyor ve batılı güçlerin silahlı kuvvetleri ile NATO isyancıları bizzat safında çarpışmaya katıyor. Tıpkı bugün Türkiye'nin yaptığı ve Suriye'de yaşananlar gibi...

BOP NEDİR?1-Dünya petrol kaynaklarının yüzde 73'ünü kontrol altına alma senaryosudur.
2-Kuzey Afrika'dan Basra Körfezi'ne kadar olan Müslüman coğrafyasında batı çıkarlarına uygun yeni bir düzen kurma senaryosudur.
3-Türkiye'yi bölme senaryosudur.
4-İsrail'in yanında, Batı çıkarlarının jandarmalığını yapacak yeni bir Kürt Devleti kurma senaryosudur.

SURİYE DE BÖLÜNMENİN EŞİĞİNDE
BOP'un yeni bir planı da şimdi Suriye'de uygulanıyor. Suriye ordusu Şam ve Halep'te muhaliflerle çatışırken, ülkedeki Kürtler 4 kentin kontrolünü çatışmadan ele geçirdi.

İç savaşın eşiğindeki Suriye bölünmeye doğru gidiyor. Suriye'de Beşşar Esad yönetimi, başkent Şam ve Halep'te muhaliflerle çatışırken, ülkenin kuzeyindeki peşmerge ve terör örgütü PKK, 4 kentin kontrolünü çatışmadan ele geçirdi.

Başbakanlık'a sunulan rapora göre de PKK, Türkiye'nin sınır boyundaki Suriye şehirlerinin neredeyse tamamını kontrol altına aldı. Devlet yapılanmasına giden örgüt, bölgede eğitim veriyor, haraç topluyor. Bölgede 8-10 kişilik PKK timleri devriye gezmeye başladı.

Suriye'nin kuzeyinin PKK ve Kürt grupların eline geçmesini değerlendiren Erdoğan ise, "Hayali haritalara 'eyvallah'diyecek halimiz yok, gerekirse müdahale ederiz " demekle yetindi.

SURİYE'DE 3 DEVLET: SÜNNİ ARAP-ALEVİ-KÜRT
Suriye'nin bütününü kaybedeceğini anlayan Esad'ın Akdeniz'de bir Alevi devletine zemin hazırlamak için çalışma başlattığı iddia ediliyor. Perde arkasında konuşulanlar Esad'ın bu planını önce kuzeyde kendine yakın bir Kürt federasyonu kurarak sağlamaya çalıştığı yönünde. Kuzeyde PYD karşıtı Kürtlerle PYD taraftarları arasında Barzani-Talabani savaşına benzer çatışmaların yaşanabileceği de ihtimaller dahilinde. Eğer plan uygulamaya geçerse Suriye, Sünni Arap-Kürt ve Alevi olarak 3'e bölünebilir.

UMUTLARI BARZANİ
Suriye'nin kuzeyi PKK'nın eline geçerken AKP hükümeti her zaman olduğu gibi yine Barzani'nin kapısını çalacak. Önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Barzani'den Suriye'nin kuzeyini eline geçiren PYD'ye destek vermemesini isteyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...