3 Ağustos 2012 Cuma

En Eski Eksiksiz 370 Milyon Yıllık Böcek Fosili Bulundu

En Eski Eksiksiz 370 Milyon Yıllık Böcek Fosili Bulundu
En Eski Eksiksiz 370 Milyon Yıllık Böcek Fosili Bulundu

Belçika'da, bilinen en eski, bütün halinde korunmuş böcek fosili bulundu.

Fransız ve Belçikalı bilim adamları, Belçika'nın güneydoğusunda bulunan böcek fosilinin  370 milyon yıllık olduğu bildirildi.
Fosil, sadece Devoniyen dönemine (günümüzden 417 milyon ile 354 milyon yıl öncesi) ait olması nedeniyle değil, en eski, bütün halinde bulunan böcek olmasıyla da bilim çevrelerinde merak uyandırdı.

Strudiella devonica olarak adlandırılan böcek 8 milimetre uzunluğunda, 1,7 milimetre genişliğinde.
Üçgen ağız yapısı bulunan böceğin antenleri, göğüs kafesi etrafında altı bacağı ve on segmentten oluşan karın bölgesi bulunuyor.
Strudiella devonicanın, böcek türlerinin gelişimindeki bir kayıp halkayı tamamladığını ifade eden bilim adamları, böceğin küçük ve kanatsız olması nedeniyle yavru olduğunun düşünüldüğünü kaydetti.
Bugüne kadar bulunan en eski böcek fosili 407 milyon yıllık Rhyniognatha. Alt Devoniyen dönemine ait fosilde böceğin tamamı ise görülemiyor
(trthaber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...