13 Ağustos 2012 Pazartesi

Suriye'yi karıştıran teröristlere, Türkiye üzerinden verilen silahları, tamamen CIA kontrol ediyor. O halde kim kime çalışıyor?

Suriye'yi karıştıran teröristlere, Türkiye üzerinden verilen silahları, tamamen CIA kontrol ediyor.
Suriye'yi karıştıran teröristlere, Türkiye üzerinden verilen silahları, tamamen CIA kontrol ediyor.

İngiliz The Times gazetesi, Amerikalıların Türkiye sınırından Suriye’ye geçen silahları tek tek kontrol ettiğini yazdı. Gazeteye göre muhalifler İstanbul’da karaborsadan istediği gibi silah satın alıyor. Tank savarlar ise ücretsiz dağıtılıyor


İngiltere’de yayımlanan The Sunday Times gazetesi İstanbul’da bulunan Suriyeli muhaliflere dayandırdığı haberinde ABD’nin istihbarat teşkilatı CIA’in Türkiye sınırından Suriye’ye silah akışının kontrolünü tamamen ele aldığını yazdı. Habere göre CIA, ileride ABD’nin müttefiklerine karşı kullanılmaları ya da İslamcıların eline geçmesinden endişe ettiği için son dönemde silah akışını kıstı.

‘TÜRKLER BEDAVA VERİYOR’
Bir muhalefet yetkilisi gazeteye “ABD’nin onayı olmadan Suriye’ye tek bir kurşun bile girmiyor. Amerikalılar isyanın devam etmesini istiyor ama Şam rejiminin düşmesine yetecek kadar kaynağa da izin vermiyorlar” dedi. Gazetenin kaynağına göre son 10 ayda CIA tank savar ve uçaksavar silahların transferine engel oldu, ancak Kalaşnikof ve Rus yapımı 10 bin roket güdümlü el bombasına izin verdi. Yetkilinin anlattıklarına göre silahlar ya İstanbul’da karaborsadan alınıyor ya da muhaliflerin Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’daki müttefikleri tarafından temin ediliyor. Yetkili “Katar genellikle para gönderiyor ve ‘gidip istediğinizi alın’ diyor. Türkler ise silahları bedavaya veriyorlar, özellikle de hafif tanksavar silahları” dedi.

‘DEVLET GİBİ YÖNETİYORUZ’
Suriye’ye silah akışını kolaylaştıran en büyük etkenlerden biri de muhaliflerin Türkiye sınırında ele geçirdikleri bölgede adeta kendi yönetimlerini kurması oldu. Muhaliflerin bölgesi, Türkiye sınırından güneye doğru 50 kilometre uzanarak Halep’e dayanıyor, batıdan doğuya da 130 kilometrelik bir alan kaplıyor. AP ajansının aktardıklarına göre muhalifler burada elektrik hatlarını onardı, ekmek fırınlarını yeniden işletmeye başladı. Hatta kendi devriye birlikleri ve hapishanelerini oluşturdular. Azaz kasabasında geçen hafta “hakim” kararıyla kurşuna dizmeler yaşandı. (Milliyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin bağlıları (Süleymancılar) hangi partiye oy verecek? | Hangi parti tercih edildi? | Mehmet Fahri Sertkaya (video)

Cemaat merkezi ( Muhterem Alihan Kuriş Beyağabey ) kararını açıkladı: KESİNLİKLE OY YOK! Kesinlikle AKP'ye ve MHP'ye oy ve...